Lidmaatschap

 
Tal van zaken kunnen ondernemers zelf tackelen, maar er zijn ook belangen die alleen gezamenlijk succesvol kunnen worden aangepakt. 
Sluit u ook aan bij NRK Sectie Ketenpartners en geniet van de voordelen van het lidmaatschap. Wij geven u graag nadere informatie.

  • Netwerken
  • Kennisoverdracht
  • Promotie
  • Lobby/Belangenbehartiging
Informatie

 

 

Ga snel naar:

 
 

 

Veel meer studenten kiezen voor chemie opleidingen

Vergeleken met tien jaar geleden kiezen bijna twee keer zoveel studenten voor een chemie opleiding. Vooral op mbo4, hbo en universitair niveau maken steeds meer jongeren de keuze voor een chemie opleiding. Dit blijkt uit onderzoek van het bureau Dialogic, uitgevoerd in opdracht van de Topsector Chemie.

Onno de Vreede, Hoofd Vernieuwing en Human Capital bij de VNCI: “De chemische industrie is verheugd met deze duidelijke toename, maar we kunnen niet stil gaan staan. Het blijft ook in de komende jaren van belang om scholieren te stimuleren om te kiezen voor een chemie opleiding. Nog steeds is er een tekort aan mbo-afgestudeerden in de procestechniek en onderhoud. Ook de doorontwikkeling van chemici tijdens hun loopbaan vraagt aandacht. Ondanks een forse toename van het aantal goed opgeleide chemici blijven er veel vacatures voor vooral universitair geschoolde chemici. Voor de sector blijft het dus noodzakelijk om meer chemici op te leiden.”

Lees het volledige bericht: 


« Terug naar vorige pagina

Contact

Loire 150 – Castellum
gebouw C - Synthesium
2491 AK Den Haag

Postbus 420
2260 AK Leidschendam

 


Contact

 

Mevr. Y. Boeters

Tel: 070-444 06 70
Fax: 070-444 06 61 

E-mail
 

NRK

 
 

© Ketenpartners 2020